Zoeken
Innovatie en Digitalisering

Digitaal bouwen

Wij zijn jouw partner op het gebied van digitaal bouwen. Digitaal bouwen loopt bij ons als een rode draad door het gehele bouwproces. Voordat we het bouwwerk fysiek bouwen, simuleren we de bouw ervan tientallen keren digitaal. Dat doen we door gebruik te maken van 3D bouwplaatsen, 4D planningen en Visual Management. De 3D bouwplaats laat zien welke route de vrachtwagens rijden en welke materieelstukken er op de bouwplaats aanwezig zijn. De 4D planning laat zien in welke volgorde wij het bouwwerk realiseren. Met de simulaties genereren we een totaalbeeld van het te realiseren project, plus een combinatie van logistieke stromen binnen en buiten de bouwhekken. Zo brengen we eventuele risico's op tijd in kaart en kunnen we van tevoren hindernissen verhelpen. 

Digitaal bouwen 3D-bouwplaats

Visual Management

Naast 3D bouwplaatsen en 4D planningen maken we gebruik van Visual Management. Dit omvat het gebruik van pointclouds, renders, video’s, Virtual Reality (VR) en Augmented Reality (AR). Met deze middelen visualiseren we het plan en onze visie op de realisatie ervan. Tijdens Virtual Reality-sessies met het projectteam voeren we een controle uit op het complete model en kijken we kritisch naar de uitvoerbaarheid en maakbaarheid. Daarnaast kunnen wij met Visual Management onze visie op de nieuwe wijk op een mooie manier weergeven aan toekomstige bewoners en omwonenden.

Innovatie

We zijn een lokaal geworteld bedrijf met de expertise van VolkerWessels binnen handbereik. Dit toonaangevende concern heeft jarenlange ervaring in het binnen- en buitenland. Deze verbinding geeft ons extra slagkracht en stelt ons in staat om zeer efficiënt te werken én te innoveren. Voor onze klanten betekent het extra zekerheid en continuïteit. Binnen onze samenwerking wisselen we continu ervaring, expertise en vakkennis uit. Op deze manier lopen we voorop in een tijd waarin nieuwe technieken en mogelijkheden elkaar in hoog tempo opvolgen. Bijzonder trots zijn we op de twee innovaties hieronder.

MorgenWonen Hout

Bouwen met hout uit eigen fabriek

Met MorgenWonen Hout stimuleren we het gebruik van hout als bouwmateriaal, want de voordelen zijn eindeloos. Hout ademt, het leeft, voelt warm aan en geeft daardoor een ongekend wooncomfort. Bovendien is hout is het enige bouwmateriaal dat groeit! Daarom bouwen wij met MorgenWonen Hout de meest duurzame houten appartementen en woningen van Nederland. 

Lees meer over MorgenWonen Hout
optopping Soest

Prefabricage

Binnen VolkerWessels geloven wij in industriële en conceptuele bouw, waarbij we zoveel mogelijk onderdelen prefabriceren. Prefabricage beperkt de kosten en overlast, verkort de bouwtijd en verbetert de kwaliteit. Overal zetten wij prefabricage in: van complete woningen en badkamers uit onze eigen MorgenWonen-fabriek tot en met leidingkokers. Een mooi voorbeeld van hoe wij innoveren met prefabricage is de optopping in Soest, waar een complete Skid installatie wordt geplaatst. Hiermee wordt in één keer de installatie in de woning gehesen om vervolgens 'plug & play' aan te sluiten.

Bekijk project Hoog Soestdijk

Gerelateerde projecten

Gerelateerd nieuws