Zoeken

LUMEN nadert de oplevering!

LUMEN nadert de oplevering! In opdracht van KondorWessels Vastgoed realiseren wij 69 luxe appartementen. Een uniek project, want het complex is direct aan het Scheveningse strand gebouwd. En dat is goed te zien op deze prachtige beelden.

Lumen-OZ-VK-230524-lr-03.jpg
Lumen-OZ-VK-230524-lr-04.jpg
architect: OZ | fotograaf: Valentijn Kortekaas

Het ontwerp van LUMEN is gemaakt door OZ architects. Van alle Scheveningse elementen zie je iets terug in het gebouw. De unieke "chipper" afwerking, waarbij metselstenen zijn afgewerkt met een speciale mortel, zorgt ervoor dat de gevel mee kleurt met de zon en geeft een echt strandgevoel. Het moderne lijnenspel van de nieuwe boulevard is terug te zien in het gebouw. En stoere, nautische materialen als hout en staal refereren aan de haven.

De ene helft van de appartementen richt zich op de kust, de andere helft kijkt uit over het land. Voor de bewoners van de appartementen zonder direct zeezicht is er echter de mogelijkheid om van binnenuit de zonsondergang te bekijken. Er zijn namelijk gemeenschappelijke ruimtes in het complex, zoals een coffee-lounge, een eigen surfruimte met douches en parkeergelegenheid voor fietsen en auto's.

"Het moderne lijnenspel van de nieuwe boulevard is terug te zien in het gebouw. En stoere, nautische materialen als hout en staal refereren aan de haven."

Ook aan duurzaamheid is gedacht. In de kelder bevindt zich een collectieve warmte- en koudeopslaginstallatie (WKO) die bestaat uit bronnen die warmte en koude opslaat in de bodem, zonnepanelen op het dak en door middel van warmtepompen worden de appartementen van warmte- en koude voorzien.

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de werkzaamheden in het pand en de appartementen en wordt de openbare ruimte rondom het pand volledig opnieuw ingericht inclusief beplanting zodat het pand volledig opgaat in zijn nieuwe omgeving. Na de bouwvakantie zullen de opleveringen en de sleuteloverdrachten gaan plaatsvinden en kunnen de nieuwe bewoners het echte strandleven zelf gaan ervaren.