Zoeken
Lumen Scheveningen

Sterk in conceptuele en industriële bouw

Zowel onze jarenlange ervaring in conceptuele en industriële bouw als de expertise binnen het VolkerWessels-concern maken dat we ook op het gebied van appartementenbouw een antwoord hebben op elke woningvraag. Van appartementencomplexen met een zorgfunctie tot luxueuze appartementen: we doen het allemaal. Dit doen we samen met én in opdracht van gemeenten, woningcorporaties, ontwikkelaars en beleggers. Om kostenzekerheid te waarborgen, werken we waar mogelijk met vaste partners. 

MorgenWonen

MorgenWonen.
De toekomst van thuis.

Wij hebben voor elke opgave een oplossing! We maken ook voor appartementengebouwen gebruik van de MorgenWonen-concepten van VolkerWessels en waarmee we voor (bijna) elke bouwopgave een conceptuele oplossing hebben. Met dit concept bieden we een enorme diversiteit aan appartementsvormen, bouwmethodieken en duurzaamheidsniveaus. Met ruimte voor individuele woonwensen, maatwerk en ontwerpvrijheid. Mocht er nou echt geen conceptuele oplossing passen? Dan leveren wij ook maatwerk. 

Lees meer over onze woonconcepten

De woonconcepten

MorgenWonen

MorgenWonen is het woninglabel van VolkerWessels. Een label dat staat voor een breed scala aan duurzame kwaliteitswoningen, geprefabriceerd onder geconditioneerde omstandigheden in onze eigen fabrieken. Deze geprefabriceerde woningen monteren wij eenvoudig en snel op locatie. Daarnaast biedt MorgenWonen vanaf de eerste dag inzicht in de kosten. Als gevolg worden de voorbereidings- en bouwperiode versneld, overlast wordt beperkt en we kunnen vanaf het begin sturen op de betaalbaarheid en haalbaarheid van een project.

MorgenWonen Plus

Met ons MorgenWonen Plus concept realiseren we zeer hoogwaardige appartementen en grondgebonden woningen, ook voor de sociale sector. Deze woningen realiseren wij in grote en kleinere series, zowel binnenstedelijk als op uitbreidingslocaties. We produceren deze woningen zoveel mogelijk in onze eigen fabrieken en voegen daar op de bouwplaats maatwerk aan toe. Daarmee combineren we de voordelen van conceptmatig bouwen met de flexibiliteit van traditioneel bouwen, waardoor we ieder ontwerp uniek kunnen maken.

MorgenWonen Hout

MorgenWonen Hout is het industriële houtbouwconcept van VolkerWessels. Een ontwikkel- en bouwmethodiek waarmee we zowel grondgebonden woningen als appartementengebouwen (tot 8 bouwlagen hoog) realiseren. Huur en koop, vrije sector en sociaal, binnenstedelijk en landelijk, tijdelijk en permanent: we kunnen het allemaal.

Wageningen MorgenWonen Plus
Bekijk video

Realisatie 36 wooneenheden Wageningen MorgenWonen Plus

Op een centrale locatie in Wageningen realiseerden we 12 sociale huurwoningen en 24 sociale huurappartementen in opdracht van de Woningstichting. Deze woningen en appartementen zijn gebouwd volgens de Plus woonvariatie van MorgenWonen. Conceptwoningen op basis van een industrieel geproduceerd casco, aangevuld met maatwerk. Met MorgenWonen Plus dragen wij ons steentje bij aan het oplossen van het woningbouwtekort in Nederland. Hoe we dat precies doen, vertellen we je graag in deze video.

Procesmatig werken en denken

Wij werken en denken procesmatig. Dat houdt in dat we werken volgens een vooraf afgestemde procesvolgorde. Tijdens dit proces borgen we met een projectfaselijst alle aspecten die nodig zijn om het project tot een succes te maken. Zo onderzoeken we bijvoorbeeld diverse scenario’s: kiezen we voor sloop, nieuwbouw of is het toch handiger om te renoveren? Op deze manier maken we projecten behapbaar en uitvoerbaar.

Lees meer over procesmatig werken

Met elkaar dragen we bij aan een betere levenskwaliteit voor huidige én toekomstige generaties 

We zijn ambitieus en werken gericht aan onze ambities. Onder die ambities vallen ook duurzaam en circulair bouwen. Met elkaar dragen we bij aan een betere levenskwaliteit voor huidige én toekomstige generaties. Dit doen we door ruimte over te houden voor groen: we gaan zorgvuldig om met flora en fauna en we ontwikkelen op een natuurinclusieve manier. Bovendien verminderen we onze CO2-uitstoot door zorgvuldig materialen te kiezen en de samenwerking te zoeken met onze (keten)partners en opdrachtgevers. Met als doel om in 2030 emissievrij te zijn. Oftewel: geen uitstoot van schadelijke broeikasgassen bij onze projecten én in onze bedrijfsvoering. Benieuwd naar alle initiatieven? Bekijk dan de themapagina Duurzaam bouwen en Circulariteit.

Lees meer over duurzaam bouwen en circulariteit
Reinaerde Utrecht

33 zorgappartementen t.b.v. Reinaerde Zorg

In opdracht van Woningcorporatie Portaal hebben wij 33 zorgappartementen gerealiseerd. Reinaerde biedt huisvesting aan mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking.

Scheveningen Lumen

Nieuwbouw 69 appartementen aan het Scheveningse strand

Een uniek project! Dat is Lumen! Het project omvat 69 appartementen met 35 verschillende woningtypen en is direct aan het Scheveningse strand gebouwd. (foto: Valentijn Kortekaas - OZ)

Meer weten over Appartementen?

Jasper Allersma

Jasper Allersma

Commercieel Manager