Nijmegen

Plein 44 Nijmegen

Het project is gesitueerd aan het Plein 44 te Nijmegen, midden in de binnenstad en direct aan de hoofdwinkelstraat. Het project omvat winkels, horeca, appartementen, dekwoningen, ondergronds parkeren en een openbare fietsenstalling.

opgeleverd
Omvang project
Winkelruimte en horeca: 12.500 m2 Appartementen en woningen: 16.500 m2 Parkeergarage/fietsenstalling: 15.500 m2
Bouwperiode
start juni 2010 - oplevering januari 2014
Opdrachtgever
ING Real Estate en gemeente Nijmegen
Soort uitnodiging
design & construct met voorselectie
Kwaliteit borging
ISO9001 en VCA**
Uitvoering
Veluwezoom Verkerk / Visser&Smit Bouw / KWS
Foto's website
Karel Kramer

Invulling Plein 44

Het project bestaat uit drie bouwblokken, A, B en C. Bouwblok A en C zijn ondergronds met elkaar verbonden door een parkeergarage van vier bouwlagen.

Naast de winkelruimte en horeca werden 119 appartementen en 15 hofwoningen gebouwd. De parkeergarage biedt ruimte aan ca. 415 auto's en 1.200 fietsen in een openbare fietsenstalling.

Het hele project werd uitgevoerd door drie VolkerWessels-bedrijven. KWS Infra legde de riolen om en verzorgde het grondwerk. Visser&Smit Bouw legde de parkeergarage aan en Veluwezoom Verkerk bouwde de woningen en appartementen. ING Real Estate en de gemeente Nijmegen waren opdrachtgever.

Referentieblad

Het project is samengevat in dit referentieblad.