icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Arnhem

64 woningen Kwartiermaker

Kwartiermaker is een project met 64 rij-, hoek- en twee-onder-een-kapwoningen in Schuytgraaf Arnhem. Alle woningen zijn inmiddels opgeleverd.

Opdrachtgever
VanWonen
Status
Opgeleverd
Realisatie
Veluwezoom Verkerk Bouw
Oplevering
Q1 en Q2 2023

Natuurinclusief bouwen

De woningen zijn ruim opgezet en zijn gebouwd volgens natuurinclusief bouwen. Natuurinclusief bouwen klinkt ingewikkeld, maar in de praktijk valt dit mee. In basis komt het erop neer dat er gezorgd wordt voor nestgelegenheid en voedsel. Dit kan door op slimme plekken extra groen toe te voegen of in de woningen nestgelegenheden te bouwen.

Robuuste woningen

De 64 woningen van het project Kwartiermaker zijn stoer en robuust. Opgezet in baksteenarchitectuur, conform het ruimtelijk raamwerk van de gemeente Arnhem. Kwartiermaker is een gevarieerde wijk met rijwoningen en twee-onder-één-kap woningen voor iedere portemonnee. Daarnaast zijn de woningen ruim, gevarieerd met drie-lagen platwoningen. 

Het ruimtelijk raamwerk schreef een aantal richtlijnen voor, zoals gebruik van duurzame materialen, mooie baksteenarchitectuur met een kleurstelling van donkerrode en bruinachtige tinten en donkere pannen.

Op loopafstand van dit project bevindt zich station Arnhem-Zuid en het winkelcentrum. Kortom; centraal en kindvriendelijk wonen.

Van Wonen

Naast de eerder uitgevoerde opgaves, Middenhof en Oosthof, is ook dit plan in opdracht van VanWonen Vastgoedontwikkeling uitgevoerd.