Zoeken

52 huurappartementen Schuytgraaf: Het startschot is gegeven!

Persbericht. ARNHEM - Onlangs klonk het officiële startschot voor de bouw van 52 sociale huurappartementen in de Arnhemse wijk Schuytgraaf. De nieuwe appartementen zijn energiezuinig en hebben een lage huurprijs. Als de bouw volgens planning verloopt, zijn de appartementen eind 2023 klaar.

MSF_9446.jpg

Voor het officiële moment werd op het bouwterrein een betonnen vloerplaat gelegd. Verschillende betrokken partijen woonden dit moment bij, zoals vertegenwoordigers van de gemeente Arnhem, opdrachtgever Vivare, architectenbureau opZoom en aannemer Veluwezoom Verkerk. Bestuurder Alfred van den Bosch van Vivare noemde het nieuwbouwproject een mooi signaal in lastige tijden, waarin door de stikstof- en wooncrisis de wooncorporaties voor grote uitdagingen staan.

Betaalbaar wonen
Vanaf eind 2023 biedt het complex onderdak aan huurders met een lager inkomen, want, legt projectleider John Geukens van Vivare uit, “Juist voor deze groep is het belangrijk dat we wonen betaalbaar te houden.” Van de 52 woningen zijn er 12 tweekamerappartementen van 50m2 en 40 driekamerappartementen van 65m2. De woningen liggen dichtbij station Arnhem Zuid, in een driehoek tussen het spoor en het groen. Om geluidshinder van de trein te voorkomen, is er een geluidsscherm tussen het spoor en het complex geplaatst.

De ‘driehoekslocatie’ tussen spoor en groen maakt het gebouw bijzonder. “De punt van het complex aan de noordkant en het getrapte verloop van de daken, zorgen voor een aparte en speelse uitstraling. Ook de aannemer wacht een boeiende klus, want die moet met afwijkende hoeken gaan werken. Dat vraagt maatwerk.”

Energiezuinig en klimaatbestendig
De woningen worden energiezuinig gebouwd. Ze zijn bijna energieneutraal en hebben stadsverwarming. Ook komen er klimaatadaptieve voorzieningen, zoals groene daken die het water kunnen vasthouden, een binnentuin met groen eromheen voor de ontwikkeling van biodiversiteit en een bovengronds afwateringsysteem dat ervoor zorgt dat hemelwater niet in het riool eindigt, maar wordt afgevoerd naar nabijgelegen water.

Rond de zomer van 2023 kunnen potentiële huurders via Entree reageren voor een woning in het complex.