Zoeken

54 woningen Park Julianaweide Heteren: het startschot is gegeven!

De bouw van de 54 woningen in Park Julianaweide is gestart. Op woensdag 1 november waren wethouder Wijnte Hol (gemeente Overbetuwe), Ruud Maatman (directeur-bestuurder Woningstichting Heteren) en Jasper Allersma (Commercieel Manager Veluwezoom Verkerk) aanwezig op de bouwplaats om het officiële startsein te geven.

Start bouw Heteren

Ook de kopers van de nieuwbouwwoningen en omwonenden waren aanwezig tijdens de feestelijke openingsceremonie onder leiding van Bert de Bouwvakker. Tijdens de afsluitende barbecue was er voor hen de gelegenheid om kennis met elkaar te maken, ervaringen te delen en de sfeer van de nieuwe buurt te proeven.

Park Julianaweide: een dorps en parkachtig karakter

Park Julianaweide bestaat uit 31 koopwoningen en 23 huurwoningen/-appartementen met een gevarieerd karakter. De groene parkachtige inrichting van dit plan geeft een gevoel van ruimte en rust. Er worden vrijstaande woningen, twee-onder-een-kapwoningen, rijwoningen en appartementen gerealiseerd. Dit gevarieerde woningaanbod zal voor een levendige, dorpse buurt zorgen. Daarnaast wordt het een kindvriendelijke buurt, waar volop ruimte is voor ontspanning en recreatie. Wethouder Wijnte Hol: “Ik ben heel blij dat deze woningen hier nu gerealiseerd worden. Er is behoefte aan woningen in Heteren in verschillende segmenten. Ik hoop dat de nieuwe bewoners hier met veel plezier gaan wonen.”

Variatie in woningen

Het appartementencomplex biedt plaats aan 19 huurappartementen. Het complex wordt drielaags en is bijzonder vormgegeven door verticale ramen en eigentijds metselwerk. De rijwoningen aan het groen (bouwnummers 17 t/m 20) zijn ook huurwoningen en worden in diezelfde stijl vormgegeven.

De overige rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en de vrijstaande woningen krijgen een gevarieerd karakter doordat er op diverse plekken accenten komen, zoals verschillende kaprichtingen en -vormen. Wat resulteert in een afwisselende informele en dorpse uitstraling voor deze nieuwe wijk. Ruud Maatman: “Als initiatiefnemer zijn wij bijzonder trots op deze dorpse, groene, ruim opgezette en rustige woonwijk. Een woonwijk die tot stand is gekomen in samenspraak met onze huurdersvereniging en de omwonenden, met daarin een groot deel betaalbare sociale woningbouw.”

“Als initiatiefnemer zijn wij bijzonder trots op deze dorpse, groene, ruim opgezette en rustige woonwijk. Een woonwijk die tot stand is gekomen in samenspraak met onze huurdersvereniging en de omwonenden, met daarin een groot deel betaalbare sociale woningbouw.”

Ruud Maatman Woningstichting Heteren

Industrieel bouwconcept

De rijwoningen in Park Julianaweide zijn ontwikkeld volgens het innovatieve en duurzame woningbouwconcept van VolkerWessels ‘MorgenWonen’. Uniek is de industriële manier waarop deze woningen tot stand komen: de woningen worden opgebouwd uit hoogwaardige, kant-en-klare bouwdelen, die in de fabriek worden gemaakt. Als de fundering klaar is, kan de woning in één dag op de bouwlocatie worden gemonteerd, waarna de afbouw kan beginnen. Jasper Allersma: “Door te werken vanuit een concept met geprefabriceerde onderdelen verkorten wij de bouwtijd en zijn de woningen snel bewoonbaar voor de nieuwe bewoners.”

Planning, verkoop en verhuur

Alle koopwoningen zijn inmiddels verkocht. Voor de huurwoningen en/of -appartementen kunnen belangstellenden zich inschrijven via entree.nu. Woningstichting Heteren is de verhuurder van deze woningen en appartementen. De eerste woningen van Park Julianaweide zullen naar verwachting in het derde kwartaal van 2024 worden opgeleverd. Meer informatie over het plan is te vinden op www.parkjulianaweide.nl