Zoeken

Bouw van Het Nieuwe Metterswane een stap dichterbij

De bouw van Het Nieuwe Metterswane is met het afgeven van de omgevingsvergunning door de gemeente Nijmegen weer een stap dichterbij. Deze omgevingsvergunning maakt het mogelijk om nog dit jaar te starten met de bouw van het iconische woongebouw, direct aan het stationsplein van Nijmegen. Door de ontwikkelaar KondorWessels Projecten is Veluwezoom Verkerk samen met Wessels Rijssen betrokken als bouwteampartner voor de realisatie van dit multifunctionele gebouw.

Metterswane Nijmegen

Het Nieuwe Metterswane, een ontwerp van de uit Nijmegen afkomstige architect Dirk Peters van Barcode Architects, wordt een uitnodigend multifunctioneel gebouw op een prominente plek in de stad. Het gebouw verbetert de identiteit en de levendigheid van de directe omgeving sterk. Er ontstaat een aantrekkelijke plek om te wonen, werken en verblijven. Wanneer je het station uitloopt, springt het gebouw direct in het oog en nodigt je uit in de stad Nijmegen. De belangrijkste verbindingen met de binnenstad lopen langs het gebouw.

Het gebouw verbetert de identiteit en de levendigheid van de directe omgeving sterk. Er ontstaat een aantrekkelijke plek om te wonen, werken en verblijven.

Het Nieuwe Metterswane wordt een getrapt complex van 23 etages met een tweelaagse ondergrondse parkeergarage, kantoren, horeca, een stadssupermarkt en appartementen. De verschillende hoogtes van Het Nieuwe Metterswane gaat het vernieuwde poppodium Doornroosje en de Nimbustoren met elkaar verbinden, en zorgt hiermee voor een aantrekkelijke toevoeging aan het stationsgebied van Nijmegen. Ook wordt het gebouw voorzien van groene daken en een duurzaam energiesysteem en komen er parkeerplekken voor deelauto's.

In totaal komen er in Het Nieuwe Metterswane 276 appartementen, onderverdeeld in sociale huur, midden huur en vrije sector koopappartementen. Talis en DW Property zijn straks verantwoordelijk voor de verhuur van de appartementen.

Meer informatie over Het Nieuwe Metterswane vind je op www.metterswane.nl