icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 23 maart 2023

VLOG | Verduurzaming Wolfskuil Nijmegen

Net als overal in Nederland, maken bewoners van de Nijmeegse wijk Wolfskuil zich zorgen over de hoge energiekosten. Hun woningen zijn gebouwd net na de Tweede Wereldoorlog, waren niet of nauwelijks geïsoleerd en daarmee lastig warm te stoken. Het renoveren en isoleren van deze woningen, waarbij o.a. daken worden vervangen, dubbelglas wordt geplaatst en mechanische ventilatie wordt aangebracht, is dan ook zeer welkom.

Wij voeren de werkzaamheden aan de 182 huurwoningen uit in opdracht van woningcorporatie Portaal. Als ketenpartner van Portaal nemen wij in een nauwe samenwerking het voortouw om alle bewoners (en bewoners van aangrenzende koopwoningen) te informeren over de werkzaamheden, de overlast tot een minimum te beperken en de woningen één voor één te verduurzamen naar minimaal energielabel B (en het merendeel zelfs A). Goed voor de energierekening, het wooncomfort en het klimaat. Daarmee is het project ook meteen een mooi voorbeeld van hoe we bij VolkerWessels werken aan een Emissievrij 2030.