Zoeken

Hoogste punt LUMEN Scheveningen bereikt

Op woensdag 25 mei is op feestelijke wijze gevierd dat het project LUMEN in Scheveningen het hoogste punt heeft bereikt.

Lumen.No Logo-24.jpg

Alle toekomstige bewoners waren uitgenodigd om dit moment met elkaar te vieren. Samen hebben wij het glas geheven, waarna vier gelukkige bewoners op de knop mochten drukken om de betonnen deksel op de liftschacht te laten plaatsen. Met deze handeling is het hoogste punt bereikt. Vervolgens hebben de toekomstige bewoners een kijkje kunnen nemen in het pand. Hierbij werd op verschillende plekken een toelichting gegeven door de betrokken architecten en andere belangrijke partijen. Op deze manier hebben de bewoners echt even de sfeer kunnen proeven van de fantastische locatie waar zij straks mogen wonen. Al met al een geslaagde dag!

In december 2020 is Veluwezoom Verkerk Bouw gestart met de sloop van het oude pand van Rijkswaterstaat, gelegen aan de Vuurtorenweg in Scheveningen. Na een intensieve sloopperiode zijn begin 2021 de bodembronnen aangebracht en is begin juli het eerste beton gestort wat de fundatieplaat vormt. Vanaf dat moment is het opgaande werk gestart van het pand dat is totaal vijf bouwlagen hoog is.

De unieke plek maakt onderdeel uit van het drie-kilometer-lange Scheveningse zeefront, met een ideale ligging tussen de Scheveningse haven en boulevard. Het ontwerp van architect OZ sluit naadloos aan bij de Scheveningse kust en is gelegen direct naar de iconische vuurtoren. Een mix van het krachtige en stoere uiterlijk van de haven en het vakantiegevoel aan zee.

In totaal worden er 69 luxe appartementen gerealiseerd en daarnaast zijn er in het pand een koffielounge en surfruimte aanwezig. De gevel van het pand krijgt een unieke “chipper” afwerking, waarbij metselstenen worden afgewerkt met een speciale mortel. Hierdoor gaat het pand straks op in de omgeving en krijgt het een bijzondere uitstraling.

LUMEN zal naar verwachting in maart / april 2023 worden opgeleverd aan de gelukkige eigenaren.