Zoeken

Kleuters snuffelen aan de bouw in Heteren

"Jong geleerd is oud gedaan." Onder dat mom namen Dennis Meuleman (projectleider) en Bart Weerdenburg (uitvoerder) de kleuters van de Koningin Julianaschool op 24 oktober jl. mee naar de bouwplaats van Park Julianaweide in Heteren.

Kleuters op de bouw

In Heteren is de bouw van 19 appartementen, 25 MorgenWonen-woningen en 10 vrijstaande en twee-onder-een-kapwoningen sinds een paar weken in volle gang. Op de Koningin Julianaschool (gelegen tegenover de bouwplaats) behandelen de kleuters een thema en deze maand was het thema: bouw! Dennis en Bart hoefden dan ook niet lang na te denken toen de kleuterjuf vroeg of er een bezoekje aan de bouwplaats geregeld kon worden. Voor hen een mooie kans om de kinderen kennis te laten maken met de wereld van bouwen.

Op 24 oktober jl. was het zover. Na een korte presentatie van Dennis in de klas, was het tijd om een kijkje te gaan nemen op de bouwplaats. Met de nodige veiligheid in acht nemende keken de kleuters hun ogen uit terwijl er hard gewerkt werd aan het plaatsen van de casco's van de 25 MorgenWonen-woningen. Het was mooi om te zien wat voor vragen dit bij ze opriep en hoe nieuwsgierig deze jonge kinderen waren. Met een mooi bouwdiploma en een klein cadeautje gingen de kleuters na de rondleiding weer naar de klas. En wie weet.. misschien hebben we al een aantal kinderen enthousiast kunnen maken voor een toekomst in de bouw.