Zoeken

Oplevering appartementencomplexen Remus en Romulus

12 oktober 2020 is het tweede appartementencomplex, genaamd Remus, opgeleverd. In juni 2020 was eerder al Romulus opgeleverd. Hiermee is Leidsche Rijn 130 appartementen rijker.

Romulus 5 aangepast.png

NOM appartementen

Alle appartementen in Remus zijn zogenaamde nul-op-de-meter-woningen. Dit is uniek voor een gebouw van zes woonlagen. Het complex wordt verwarmd met  duurzame stadswarmte uit een  biowarmte installatie van Eneco en er is geen gasaansluiting. Er liggen zonnepanelen op het dak en op de daken van alle schuurtjes. Daardoor heeft ieder appartement gemiddeld negen zonnepanelen. energielabel A++++.

Viering

Een klein gezelschap medewerkers van woningcorporatie Portaal en aannemer Veluwezoom Verkerk heeft maandag 12 oktober op symbolische wijze appartementencomplex Remus in Leidsche Rijn geopend. In het complex komen 60 twee- en driekamerappartementen in de sociale huursector. Hiervan zijn 16 appartementen bedoeld voor mensen met een kwetsbare achtergrond. Stichting de Tussenvoorziening begeleidt deze bewoners. Vanaf 13 oktober kunnen de nieuwe bewoners hun sleutel ophalen en aan de slag in hun nieuwe woning.