Zoeken

Veluwezoom Verkerk behaalt veiligheidsladder Trede 3!

Afgelopen woensdag 23 november heeft Veluwezoom Verkerk de audit voor trede 3 van de Safety Culture Ladder (Veiligheidsladder) succesvol afgerond.

Website.jpg

Het afgelopen jaar zijn wij intensief bezig geweest om het veiligheidsbewustzijn naar een hoger niveau binnen onze organisatie te brengen. En dat is beloond! Met een gemiddelde score van 92% scoren wij ruim op trede 3 én zijn wij zelfs bijna klaar om te starten met trede 4. Een prestatie waar wij trots op zijn!

Wat is de Safety Culture Ladder?
De Safety Culture Ladder stimuleert het veiligheidsbewustzijn en bewust veilig en gezond handelen. Het doel is het terugdringen van het aantal onveilige en ongezonde situaties met minder incidenten (verzuim, schades) tot gevolg. Een essentiële factor is het bewustzijn in alle lagen van de organisatie van de eigen bijdrage aan de veiligheid en gezondheid. Dat heeft alles te maken met houding, gedrag en cultuur. Daarbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen opdrachtgevers, opdrachtnemers of leveranciers. Veiligheid doe je met z’n allen, in de hele keten.

De Safety Culture Ladder verdeelt het veiligheidsbewustzijn en -gedrag over 5 laddertreden. De directie van Veluwezoom Verkerk heeft ingezet op trede 3 van deze ladder. Daarvoor zijn we drie dagen lang ge-audit door Aboma en hebben deze audit met een positief resultaat (een score van gemiddeld 92%) afgerond.

Het werken aan het veiligheidsbewustzijn stopt niet na het behalen van trede 3. Het is een continu proces waarbij wij blijven werken aan de veiligheidscultuur, meldingen maken en elkaar blijven aanspreken op onveilig gedrag. Alleen zo komt iedere medewerker, iedere dag weer veilig en gezond thuis.