icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Arnhem

52 appartementen Schuytgraaf Vivare

In opdracht van Vivare realiseren wij 52 nieuwbouwappartementen aan de rand van de wijk Schuytgraaf in Arnhem. Alle appartementen vallen onder de sociale huurgrens.

Opdrachtgever
Vivare
Totale omvang project
52 appartementen
Start bouw
september 2022
Realisatie
Veluwezoom Verkerk
Stadium
In uitvoering
Verwachte oplevering
eind 2023

Betaalbaar wonen

Het appartementengebouw bestaat uit 40 driekamerappartementen en 12 tweekamerappartementen. Het complex wordt gebouwd tot een maximum van vijf woonlagen. De woningen liggen dichtbij station Arnhem Zuid, in een driehoek tussen het spoor en het groen. Om geluidshinder van de trein te voorkomen, is er een geluidsscherm tussen het spoor en het complex geplaatst. De ‘driehoekslocatie’ tussen spoor en groen maakt het gebouw bijzonder. De punt van het complex aan de noordkant en het getrapte verloop van de daken, zorgen voor een aparte en speelse uitstraling.

Energiezuinig en klimaatbestendig

De woningen worden energiezuinig gebouwd. Ze zijn bijna energieneutraal en hebben stadsverwarming. Ook komen er klimaatadaptieve voorzieningen, zoals groene daken die het water kunnen vasthouden, een binnentuin met groen eromheen voor de ontwikkeling van biodiversiteit en een bovengronds afwateringsysteem dat ervoor zorgt dat hemelwater niet in het riool eindigt, maar wordt afgevoerd naar nabijgelegen water.

Naar verwachting worden de appartementen eind 2023 opgeleverd.