icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Scheveningen

Nieuwbouw 69 appartementen Lumen Light Living

Een uniek project! Dat is Lumen Light Living! Het project omvat 69 appartementen met 35 verschillende woningtypen welke direct aan het Scheveningse strand gebouwd worden. Het ontwerp van het complex is gemaakt door OZ architects. De ene helft van de appartementen richt zicht op de kust, de andere helft kijkt uit op het land. Voor de bewoners van de appartementen zonder direct zeezicht is er echter de mogelijkheid om van binnenuit de zonsondergang te bekijken. Er zijn namelijk gemeenschappelijke ruimtes ontwikkeld in het complex, zoals; een coffeelounge, omkleedruimtes met douches en een parkeergelegenheid voor fietsen/auto's.

Opdrachtgever
Kondor Wessels Vastgoed
Architect
OZ Architects
Interieurdesign
TANK
Realisatie
Veluwezoom Verkerk Bouw
Omvang
69 appartementen
In verkoop
26 juni 2020
Start sloop
Q4 2020
Prognose oplevering
Q3 2023

Lumen

Lumen ligt pal naast strand, boulevard en haven. Van al die Scheveningse elementen zie je iets terug in het gebouw. Het laagje zand over de gevel kleurt mee met de zon en zorgt voor een echt strandgevoel. Het moderne lijnenspel van de nieuwe boulevard zien we erin terug. En stoere, nautische materialen als hout en staal refereren aan de haven.

Locatie

De locatie maakt onderdeel uit van het drie-kilometer-lange Scheveningse zeefront, met een ideale ligging tussen de Scheveningse haven en boulevard. 

Het complex komt naast de bekende Vuurtoren te staan. Echter op voldoende afstand zodat het uitzicht van de vuurtoren niet in het geding komt. 

Lumen is duurzaam

Ook aan duurzaamheid is gedacht. Er komt een collectieve warmte- en koudeopslaginstallatie (WKO) in de kelder en er komen zonnepanelen op het dak waarmee de woningen worden voorzien van duurzame energie. Via warmtepompen worden de appartementen van warmte voorzien en in de zomer wordt dit gebruikt voor koeling.

Documentatie

Om een goede indruk te krijgen van dit mooie project is een sfeerbrochure ontworpen.