HomeProjecten Duurzame renovatie 130 appartementen(Bloemberg en De Zwaan) Zwanenveld

Duurzame renovatie 130 appartementen(Bloemberg en De Zwaan) Zwanenveld

Nijmegen

In Nijmegen werken wij samen met Portaal aan het duurzaam verbeteren van de flats Bloemberg en De Zwaan in Zwanenveld.

Binnen twee weken na het delen van het renovatievoorstel met de bewoners, is het benodigde draagvlak van 70% gehaald.

Inmiddels zijn de werkzaamheden in volle gang.

Project

De twee woongebouwen staan in de wijk Zwanenveld in Nijmegen en liggen tegen het winkelcentrum Dukenburg aan. In totaal gaat het om 130 appartementen die overwegend bewoond worden door ouderen. Voorafgaand aan de renovatie wordt er ook herstelwerk uitgevoerd aan de gevels, die bol zijn gaan staan en niet meer voldoen aan de veiligheidsnormen.

 

Intensieve voorbereiding

De periode van voorbereiding van dit project met Portaal was intensief, omdat de aanpak veranderd is van 'Nul Op de Meter (NOM)' naar NOM-ready en er andere zaken, zoals de staat van de gevels, ook aangepakt moesten worden.

 

Status werkzaamheden

Bij Zwanenveld zijn we inmiddels in ver gevorderd stadium bij de renovatie van 130 appartementen. Medio november zal de buitenzijde van de Bloemberg (flat 1) klaar zijn.  We zijn hier nog wel bezig met het trappenhuis en de algemene ruimtes. De woningen zijn van binnen inmiddels volledig gerenoveerd. 

 

In de tweede flat 'Zwaan' zijn we onlangs gestart met het gevelwerk. De flat staat volledig in de steigers om dit uit te kunnen voeren.
De keukens en de toiletten zijn reeds gerenoveerd. De overige renovatiewerkzaamheden aan de binnenzijde van de woning dienen nog plaats te vinden. 
 

Binnen het project zullen de volgende zaken worden gerenoveerd; dak- en vloerisolatie, kozijn vervangingen en schilderwerk, gevelisolatie en -bekleding, mechanische ventilatie en waar nodig badkamer, keuken en toilet verbetering. Tot slot worden de betonnen galerijen en de balkons geschilderd en het hekwerk vervangen. 

 

Een hele operatie welke we in het begin van het tweede kwartaal van 2019 verwachten af te ronden. 

 

Feiten & cijfers

Gerelateerde informatie

+