AP RE 130 appartementen Zwanenveld Nijmegen - Veluwezoom Verkerk
HomeProjecten Duurzame renovatie 130 appartementen(Bloemberg en De Zwaan) Zwanenveld

Duurzame renovatie 130 appartementen(Bloemberg en De Zwaan) Zwanenveld

Nijmegen

In Nijmegen werken wij samen met Portaal aan het duurzaam verbeteren van de flats Bloemberg en De Zwaan in Zwanenveld.

Binnen twee weken na het delen van het renovatievoorstel met de bewoners, is het benodigde draagvlak van 70% gehaald.

Inmiddels zijn de werkzaamheden in volle gang.

Project

De twee woongebouwen staan in de wijk Zwanenveld in Nijmegen en liggen tegen het winkelcentrum Dukenburg aan. In totaal gaat het om 130 appartementen die overwegend bewoond worden door ouderen. Voorafgaand aan de renovatie wordt er ook herstelwerk uitgevoerd aan de gevels, die bol zijn gaan staan en niet meer voldoen aan de veiligheidsnormen.

 

Intensieve voorbereiding

De periode van voorbereiding van dit project met Portaal was intensief, omdat de aanpak veranderd is van 'Nul Op de Meter (NOM)' naar NOM-ready en er andere zaken, zoals de staat van de gevels, ook aangepakt moesten worden.

 

NOM-ready betekent dat we nu alles gaan doen om zoveel mogelijk te isoleren/ventileren om in de toekomst naar NOM (nul op de meter) te kunnen gaan. Dit betekent dat we bijvoorbeeld nu nog geen zonnepanelen installeren, maar er wel voor zorgen dat de woningen zo zijn voorbereid dat dit in de toekomst te realiseren is.

Status werkzaamheden

De kopgevels zijn inmiddels voorzien van isolatie en gevelbekleding. 

We zijn gestart met de binnen werkzaamheden Fase 1 van de Bloemberg. Daarnaast zijn de funderingen van de noodtrappenhuizen aangebracht. 

 

Binnen het project zullen de volgende zaken worden gerenoveerd; dak- en vloerisolatie, kozijn vervangingen en schilderwerk, gevelisolatie en -bekleding, mechanische ventilatie en waar nodig badkamer, keuken en toilet verbetering. Tot slot worden de betonnen galerijen en de balkons geschilderd en het hekwerk vervangen. 

 

Een hele operatie welke we mei 2019 verwachten af te ronden. 

 

Feiten & cijfers

+