icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Duiven

13 huurappartementen Regina Pacis

Voormalig Klooster Regina Pacis, één van de weinige gebouwen met een cultuurhistorische waarde in de gemeente Duiven, wordt getransformeerd. Wij zijn, door middel van een selectieprocedure, door de gemeente Duiven geselecteerd om Regina Pacis te verbouwen tot dertien huurappartementen. Wij kijken er naar uit om samen met de gemeente Duiven betaalbare woningen te realiseren, waar nu zo’n grote vraag naar is.

Opdrachtgever
Eigen ontwikkeling
Omvang
13 huurappartementen
Architect
VOM Architecten
Realisatie
Veluwezoom Verkerk Bouw
Start verbouwing
Q1 2023
Start verhuur
Q4 2023

Ook in de gemeente Duiven is de vraag naar woningen hoger dan het aanbod. Vandaar de wens van de gemeente om, met name op de locaties binnen de bebouwde kom, woningen bij te bouwen. Regina Pacis, gelegen aan de Rijksweg in Duiven, is één van de locaties waar de gemeente Duiven daar mogelijkheden voor ziet. Na onderzoek van de gemeente is er besloten om Regina Pacis te transformeren. Het gebouw zal dus behouden blijven en niet gesloopt worden.

Vanuit deze vraag heeft de gemeente Duiven een selectieprocedure uitgeschreven onder geïnteresseerde marktpartijen. Wij hebben hieraan meegedaan en zijn op basis van ons voorstel en plan, dat aansluit bij de visie van de gemeente Duiven en de Protestantse gemeente Duiven (die direct aan Regina Pacis ligt), gekozen om de uitvoering voor onze rekening te nemen.

Het plan

Ons plan omvat de transformatie naar dertien huurappartementen in het middenhuursegment. Naast ons, als lokale aannemer, is er ook een lokale architect betrokken bij de transformatie; VOM Architectuur uit Duiven.

Planning

Naar verwachting worden de appartementen eind 2023 te huur aangeboden door een lokale belegger. De start van de transformatie staat gepland voor het eerste kwartaal van 2023 en oplevering voor het vierde kwartaal van 2023.

Inloopavond omwonenden

Op maandag 25 april 2022 heeft er een inloopavond voor omwonenden plaatsgevonden. Hierbij zijn onderstaande schetsontwerpen gepresenteerd. Deze tekeningen zijn nog niet definitief, er kunnen geen rechten aan worden ontleend.