icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Duiven

13 huurappartementen Regina Pacis

Wij hebben voormalig Klooster Regina Pacis, één van de weinige gebouwen met een cultuurhistorische waarde in de gemeente Duiven, getransformeerd. Wij zijn, door middel van een selectieprocedure, door de gemeente Duiven geselecteerd om Regina Pacis te verbouwen tot dertien huurappartementen.

Opdrachtgever
Eigen ontwikkeling
Omvang
13 huurappartementen
Architect
VOM Architecten
Realisatie
Veluwezoom Verkerk Bouw
Start verbouwing
Q1 2023
Oplevering
Q4 2023

Ook in de gemeente Duiven is de vraag naar woningen hoger dan het aanbod. Vandaar de wens van de gemeente om, met name op de locaties binnen de bebouwde kom, woningen bij te bouwen. Regina Pacis, gelegen aan de Rijksweg in Duiven, is één van de locaties waar de gemeente Duiven daar mogelijkheden voor zag. Na onderzoek van de gemeente is er besloten om Regina Pacis te transformeren. Het gebouw is dus behouden gebleven en niet gesloopt.

Vanuit deze vraag heeft de gemeente Duiven destijds een selectieprocedure uitgeschreven onder geïnteresseerde marktpartijen. Wij hebben hieraan meegedaan en zijn op basis van ons voorstel en plan, dat aansluit bij de visie van de gemeente Duiven en de Protestantse gemeente Duiven (die direct aan Regina Pacis ligt), gekozen om de uitvoering voor onze rekening te nemen.

Het plan

Ons plan omvatte de transformatie naar dertien huurappartementen in het middenhuursegment. Naast ons, als lokale aannemer, was er ook een lokale architect betrokken bij de transformatie; VOM Architectuur uit Duiven.

Planning

De appartementen zullen eind 2023 te huur aangeboden worden door een lokale belegger. De transformatie is gestart in het eerste kwartaal van 2023 en de oplevering heeft plaatsgevonden in het vierde kwartaal van 2023.