icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nijmegen

Renovatie 182 woningen Wolfskuil

Wij renoveren in de Wolfskuil in Nijmegen 182 woningen (opknappen en isoleren). Samen met de Biezen en het Waterkwartier maakt Wolfskuil onderdeel uit van het stadsdeel Oud-West. Hier staan veel woningen die gebouwd zijn voor of kort na de Tweede Wereldoorlog. Karakteristieke, knusse woningen.

Opdrachtgever
Portaal
Realisatie
Veluwezoom Verkerk Bouw
Start werkzaamheden
september 2022
Oplevering
Naar verwachting Q3 2023
Omvang
182 woningen

Bijzondere woningen, maar er moest wel wat aan gebeuren. De woningen die we opknappen zijn gebouwd rond 1948. In een tijd van wederopbouw van Nederland en hoge woningnood. Bijzonder is het dat de woningen veel karakteristieke details hebben en in ‘gezellige’ straatjes liggen, die de wijk een eigen identiteit geven. Maar, zoals veel woningen uit die tijd, zijn ze nauwelijks of niet geïsoleerd.


Weer een comfortabele woning

Om de huurders weer te laten wonen in een prettige woning die voldoet aan de eisen van nu hebben wij de bewoners bezocht. Veel gehoorde klachten waren last van vocht, tocht en kou. Daarop hebben wij de bewoners een renovatievoorstel gedaan voor het opknappen en isoleren van hun woning.

In het voorstel staat wat er precies gaat gebeuren, wanneer en wat we van bewoners verwachten tijdens de werkzaamheden. Voordat we echter aan de slag konden om de woningen te verbeteren, moest tenminste 70% van de bewoners instemmen met het voorstel. 77% van de bewoners stemde in met het voorstel, waardoor wij in september 2022 konden beginnen met de werkzaamheden.


Aanpak in het kort:

  • De woningen worden comfortabeler en energiezuiniger, door betere isolatie. De woningen hebben dan minimaal energielabel B.
  • De ventilatie in de woning verbeteren zodat het binnenklimaat gezonder en prettiger is.
  • Onderhoud en verbeteringen uitvoeren aan de buitenkant, zodat uw woning er weer stralend bij staat.

Zo hebben de bewoners weer een gezonde, veilige, comfortabele en energiezuinige woning met een mooie uitstraling, waar het prettig wonen is.


De planning van de werkzaamheden

De werkzaamheden zijn begonnen in september 2022. Als alles volgens plan verloopt, zullen de werkzaamheden in de wijk ongeveer een jaar duren. Elke werkdag van de week starten we bij een nieuwe woning. We werken ongeveer vier weken aan een woning. Bewoners ontvangen ruim van tevoren een dagplanning met uitgebreide informatie over de werkzaamheden per dag aan hun woning en over de voorbereidingen.


Vragen

Bij vragen of twijfels kunnen bewoners contact opnemen met één van de bewonersbegeleiders. Tijdens de werkzaamheden is er elke week een moment dat ze kunnen binnenlopen bij de bewonersbegeleider. Dat is het moment dat ze vragen kunnen stellen of hun situatie bespreken.

Bron: www.portaal.nl