icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Wageningen

12 woningen en 24 appartementen

Opdrachtgever
De Woningstichting
Realisatie
Veluwezoom Verkerk
Totale omvang project
36 wooneenheden
Stadium
In uitvoering
Start bouw
Q3 2022

12 woningen en 24 appartementen

In opdracht van de Woningstichting in Wageningen realiseert Veluwezoom Verkerk op het terrein van de voormalig Ireneschool 12 sociale huurwoningen en 24 sociale huurappartementen. De bouw is gestart in september 2022 en naar verwachting kunnen de eerste huurders een jaar later, dus in september 2023, de woningen betrekken.

Prefab bouwmethode

De bouw gaat volgens de prefab bouwmethode, dat betekent dat de grootste bouwonderdelen al in de fabriek zijn gebouwd. De woningen worden als bouwpakket naar de bouwplaats gebracht. Na het maken van de funderingen worden alle casco's gemonteerd en de daken geplaatst. Vervolgens start het gevelmetselwerk en de binnenwerkzaamheden, zoals het monteren van trappen en binnenwanden.

 

Duurzaam bouwen en wonen

De woningen zijn zeer duurzaam. Het zijn zogenaamde BENG-woningen; Bijna Energie Neutraal Gebouw. Met de BENG Eisen krijgt het beperken van de energiebehoefte voorrang op het opwekken van energie.