Zoeken
Edelpark Nieuwegein

Edelpark

240 appartementen

In Nieuwegein heeft TVU Bouw (een samenwerking binnen VolkerWessels met Ufkes Bouwmaatschappij en Veluwezoom Verkerk Bouw) een 9-tal kantoorpanden getransformeerd naar maar liefst 240 appartementen bedoeld voor het middensegment huur.

Het plan

De transformatiewerkzaamheden hebben in een tweetal bouwstromen plaatsgevonden. Allereerst is de binnenzijde van de panden gesloopt en vervolgens zijn er appartementen gerealiseerd. Hierdoor is een volledige nieuwe woonwijk ontstaan op de plek waar voorheen een kantorenpark stond.

De gerealiseerde appartementen zijn voornamelijk luxe twee- en driekamerappartementen met eigen balkon of loggia. Ook zijn er nog enkele vierkamerappartementen gerealiseerd. De appartementen zijn geheel aangekleed opgeleverd. Zo zijn ze standaard voorzien van vloerafwerking, een keuken en een badkamer. Uniek is dat aan de buitenzijde prefab (vooraf geprefabriceerde) balkons aan de complexen zijn gemonteerd. Naast de transformatie van de kantoorpanden waren wij ook verantwoordelijk voor het gebied rondom de panden. De buurt is getransformeerd naar een groene parkachtige omgeving.

"Hierdoor is een volledige nieuwe woonwijk ontstaan op de plek waar voorheen een kantorenpark stond."

Volledige inrichting

Binnen het plan zijn 108 tweekamerappartementen gerealiseerd, welke variëren in oppervlakte van 48 tot 67 m2 en zijn van alle gemakken voorzien. Alle appartementen zijn opgeleverd met een complete afwerking. Hieronder valt een PCV-vloer, stuc- en sauswerk, gordijnen, een keuken en volledig ingerichte badkamer. Instapklaar voor de bewoners! Naast de genoemde tweekamerappartementen zijn er binnen het plan 130 driekamerappartementen met een oppervlakte van 57 tot 99 m2 en twee vierkamerappartementen van 107 m2 gerealiseerd. De vierkamerappartementen bevinden zich op de begane grond en zijn voorzien van drie goede slaapkamers, een keuken, een badkamer, een interne berging en een heerlijk eigen terras.

Edelpark Nieuwegein

Tweekamerappartementen

Binnen het plan zijn 108 tweekamerappartementen gerealiseerd, welke variëren in oppervlakte van 48 tot 67 m2 en zijn van alle gemakken voorzien.

Edelpark Nieuwegein

Groene parkachtige omgeving

Naast de transformatie van de kantoorpanden waren wij ook verantwoordelijk voor het gebied rondom de panden. De buurt is getransformeerd naar een groene parkachtige omgeving.

Belangrijke kenmerken

  • Energielabel A+
  • Daken voorzien van PV-panelen
  • Verwarming via warmtepompen i.c.m. buffervaten
  • Individuele hoog rendement boilers
  • Complete liftrevisie

Binnen de transformatie is er dus ook goed gekeken naar duurzaamheid.

 

Buitengebied

Naast de werkzaamheden aan de appartementen hebben wij ook de binnentuin aangeplant. Hierdoor zijn niet alleen de appartementen getransformeerd, maar ook het buitengebied. De complexen zijn gelegen aan het prachtige Hof van Vronestein. Een groene omgeving met grote, oude bomen, wandelpaden, slootjes en een flinke boomgaard aan het Merwedekanaal. Vlakbij Fort Jupthaas en rijksmonument Landgoed Rijnhuizen.