Zoeken
Metterswane Nijmegen

Het Nieuwe Metterswane

276 appartementen

Nijmegen heeft als oudste stad van Nederland een aantal belangrijke ijkpunten, van Belvedère tot de Stevenskerk. Het Nieuwe Metterswane wordt één van de nieuwe herkenningspunten.

Metterswane Nijmegen

Multifunctioneel gebouw

Het Nieuwe Metterswane, een ontwerp van de uit Nijmegen afkomstige architect Dirk Peters van Barcode Architects, wordt een uitnodigend multifunctioneel gebouw op een prominente plek in de stad. Het gebouw verbetert de identiteit en de levendigheid van de directe omgeving sterk. Er ontstaat een aantrekkelijke plek om te wonen, werken en verblijven. Wanneer je het station uitloopt, springt het gebouw direct in het oog en nodigt je uit in de stad Nijmegen. De belangrijkste verbindingen met de binnenstad lopen langs het gebouw.

Belangrijke plek in de stad

In het stationsgebied Nijmegen komen dagelijks zo’n 50.000 treinreizigers en 30.000 busreizigers. Daarmee is het een belangrijke plek in de stad. En juist het mengen van economische activiteiten met wonen zorgt voor een levendig stationsplein waar mensen graag verblijven. Het Nieuwe Metterswane biedt daar het antwoord op. De werkfuncties zorgen voor activiteit overdag, terwijl de woonfunctie ervoor zorgt dat het gebied ook ’s avonds niet verlaten is. Het project past daarmee in de ambitie van de gemeente Nijmegen om de entree tot de stad vanuit het treinstation aantrekkelijker te maken.

Het Nieuwe Metterswane

Het Nieuwe Metterswane wordt een getrapt complex van 23 etages met een tweelaagse ondergrondse parkeergarage, kantoren, horeca, een stadssupermarkt en appartementen. De verschillende hoogtes van Het Nieuwe Metterswane gaat het vernieuwde poppodium Doornroosje en de Nimbustoren met elkaar verbinden, en zorgt hiermee voor een aantrekkelijke toevoeging aan het stationsgebied van Nijmegen. Ook wordt het gebouw voorzien van groene daken en een duurzaam energiesysteem en komen er parkeerplekken voor deelauto's.

In totaal komen er in Het Nieuwe Metterswane 276 appartementen, onderverdeeld in sociale huur, midden huur en vrije sector koopappartementen. Talis en DW Property zijn straks verantwoordelijk voor de verhuur van de appartementen.

Meer informatie over Het Nieuwe Metterswane vind je op www.metterswane.nl