Zoeken
Lumen Scheveningen

Lumen

Scheveningen

Een uniek project, dat is Lumen! Het luxe appartementencomplex omvat 69 appartementen (bestaande uit 35 verschillende woningtypen) en is direct aan het Scheveningse strand gelegen. Het ontwerp van het complex is gemaakt door OZ architects. De ene helft van de appartementen richt zicht op de kust, de andere helft kijkt uit op het land. Voor de bewoners van de appartementen zonder direct zeezicht is er echter de mogelijkheid om van binnenuit de zonsondergang te bekijken. Er zijn namelijk gemeenschappelijke ruimtes ontwikkeld in het complex, zoals een coffeelounge, omkleedruimtes met douches en een parkeergelegenheid voor fietsen/auto's.

Bijzonder project

Dit bijzondere project heeft als doel om mensen van zowel binnen als buiten Scheveningen samen te brengen. Het resultaat is een uniek en open gebouw, waarmee Lumen de traditionele, gesloten architectuur van de Nederlandse kust doorbreekt. Het adembenemende uitzicht vanuit de appartementen maakt het gebouw extra speciaal. En doordat de bovenste verdiepingen aan de zeezijde geleidelijk teruglopen, is ook het zicht op de monumentale vuurtoren aanzienlijk verbeterd.

Lumen bestaat uit maar liefst 69 appartementen in 35 verschillende typen, variërend van 60 tot 260 m2. De helft van de appartementen heeft een prachtig uitzicht op de kust, terwijl de andere helft uitkijkt over het land.

Bovendien is er veel aandacht besteed aan het ontwerp van de gevel en het interieur. De gevel is ontworpen in harmonie met de natuur, met bakstenen bedekt met een lichte zandlaag die zorgt voor een natuurlijke uitstraling. Deze gevel past zich zelfs aan de kleuren van het strand aan tijdens zonsopkomst en zonsondergang. Het interieur is net zo indrukwekkend, met natuurlijke materialen in lichte kleurtinten die doen denken aan verweerd hout door de zon en de buitenlucht.

Landschapsarchitecten van Flux hebben de terrassen op de begane grond voorzien van duingras en duinrozen, waardoor er een naadloze overgang is naar het duinlandschap. Bovendien beschikt Lumen over een gemeenschappelijke coffeelounge ruimte met uitzicht op zee, zodat alle bewoners kunnen genieten van de prachtige zeegezichten. TANK heeft deze lounge zo ingericht dat bewoners, indien gewenst, gezellig samen kunnen zitten. Bijzonder is ook de speciale ingang voor surfers, zodat ze niet nat en vol zand hun appartement hoeven binnen te komen.

Lumen Scheveningen

Lumen is duurzaam

Ook aan duurzaamheid is gedacht. Er is een collectieve warmte- en koudeopslaginstallatie (WKO) in de kelder gerealiseerd en er liggen zonnepanelen op het dak waarmee de woningen worden voorzien van duurzame energie. Via warmtepompen worden de appartementen van warmte voorzien en in de zomer wordt dit gebruikt voor koeling.