Zoeken
Stadsblokken Meinerswijk

Meijnerswijck

ca. 350 woningen en appartementen

Wonen in een groene oase in het hart van de stad? Dat kan straks in Meijnerswijck, het grootste uiterwaardenpark van Europa. Meijnerswijck is een ambitieus project dat de uiterwaarden van de Rijn transformeert tot een toegankelijk en uitgestrekt recreatiegebied waar je kunt genieten van alles wat het te bieden heeft. Meer natuur, meer cultuur, meer recreatie: dat is het plan.

Meijnerswijck strekt zich uit over maar liefst 300 hectare langs de oevers van de Rijn. Het is het kloppende groene hart van Arnhem, dat stadsdelen met elkaar verbindt. De mogelijkheden van deze grond zijn hierdoor eindeloos. Er wordt een natuur-, recreatie- en woongebied gerealiseerd waarin wandelgebieden, stadsstranden en bebouwing elkaar afwisselen. Op minder dat 1 procent van het totale gebied komen circa 430 woningen, waaronder sociale huur en koop. Binnen het hele plan krijgt de natuur vrij spel; dat is niet alleen prachtig, maar ook duurzaam.

Stadsblokken Meinerswijk

Wonen in Meijnerswijck

Wonen in Meijnerswijck betekent wonen in een van de verschillende deelgebieden, elk met een eigen karakter en sfeer. Een van de deelgebieden is de ASM Haven, een voormalige industriële zone die transformeert tot een robuuste en bruisende plek. Een plek om te wonen, sporten, werken en ontspannen te midden van het groen. 

In de ASM Haven gaan wonen en werken hand in hand, met de waterkant binnen handbereik. Kenmerkend voor de transformatie van de ASM Haven is het gemixte programma. Er komt een breed scala aan woningen voor verschillende doelgroepen en in verschillende prijsklassen. 

In opdracht van KondorWessels Projecten zijn wij, samen met Wessels Rijssen, betrokken bij de realisatie van de woningen rondom de ASM Haven. Wij zijn trots om onderdeel te zijn van dit unieke en uitdagende project, dat een nieuwe impuls heeft aan de stad Arnhem en haar inwoners. Op dit moment is de planvorming nog in volle gang. Wij hopen in 2025 te kunnen starten met de bouw van de eerste fase.