Zoeken
Wageningen

Nieuwbouw Wageningen

12 woningen en 24 appartementen

In opdracht van de Woningstichting in Wageningen heeft Veluwezoom Verkerk op het terrein van de voormalig Ireneschool 12 sociale huurwoningen en 24 sociale huurappartementen gerealiseerd. De bouw is gestart in september 2022 en iets meer dan een jaar later konden de eerste bewoners hun nieuwe woning betrekken.

Prefab bouwmethode

Zowel de woningen als de appartementen zijn gebouwd volgens het MorgenWonen Plus concept. Dat betekent dat de grootste bouwonderdelen al in de fabriek zijn gebouwd. De woningen zijn als bouwpakket naar de bouwplaats gebracht. Na het maken van de funderingen zijn alle casco's gemonteerd en de daken geplaatst. Vervolgens werd er gestart met het gevelmetselwerk en de binnenwerkzaamheden, zoals het monteren van trappen en binnenwanden.

Duurzaam bouwen en wonen

De woningen zijn zeer duurzaam. Het zijn zogenaamde BENG-woningen; Bijna Energie Neutraal Gebouw. Met de BENG Eisen krijgt het beperken van de energiebehoefte voorrang op het opwekken van energie.

Wageningen MorgenWonen Plus
Bekijk video

Meer weten over het MorgenWonen Plus concept?

Met MorgenWonen Plus dragen wij ons steentje bij aan het oplossen van het woningbouwtekort in Nederland. Benieuwd naar de voordelen van MorgenWonen Plus en hoe dit er in de praktijk uitziet? Bekijk dan onze timelapsevideo van het project in Wageningen.