Zoeken
Overbos Arnhem

Overbos

53 woningen

Aan de noordelijke kant van de Arnhemse wijk Schuytgraaf wordt het project Overbos gerealiseerd. In opdracht van VanWonen zullen wij binnen dit groene en duurzame plan koopwoningen en vrije sector huurwoningen realiseren. Overbos bevindt zich aan het park en met een groene zone tussen de rijwoningen wordt het park als het ware de buurt ingetrokken.

Woningtypen

Overbos wordt een innovatief, duurzaam en natuurinclusief plan. Binnen dit project zullen er 26 koopwoningen en 27 voor vrije sector huur in diverse woonsferen worden gebouwd. Er zijn vijf verschillende typen koopwoningen om uit te kiezen, evenals diverse typen huurwoningen. De woningen variëren in breedte, diepte en oppervlakte. Door ook zorgvuldig na te denken over de beschikbare opties voor kopers, zal Overbos voor elk wat wils bieden.

"Door ook zorgvuldig na te denken over de beschikbare opties voor kopers, zal Overbos voor elk wat wils bieden."

Overbos Arnhem

Architectuur

De architectuur van dit robuuste plan combineert hout en steen. De woningen in het midden, grenzend aan de groene zone, worden opgetrokken uit lichte baksteen en sommige hebben een veranda. De woningen die aan het park en aan de randen van het complex liggen, worden uitgevoerd in een donkere steensoort en hebben een eigentijds, robuust en stedelijk ontwerp.

Duurzaam wonen

Alle koopwoningen in Overbos zijn volledig energieneutraal (BENG 3=100%) en gasloos. Bovendien zijn ze uitstekend geïsoleerd, uitgerust met zonnepanelen en hebben de bergingen groendaken met sedum. Kopers zullen bij oplevering een materiaalpaspoort ontvangen waarin de gebruikte materialen van hun woning worden gedocumenteerd. Dit paspoort biedt inzicht in de circulaire en materiële waarde van de woning.

Natuurinclusief

Er is ook rekening gehouden met natuurinclusiviteit. Op verschillende locaties aan gevels zullen nestkasten worden geplaatst. Zo zal Overbos ook voor dieren en insecten een prettige en nieuwe leefomgeving worden.

"Zo zal Overbos ook voor dieren en insecten een prettige en nieuwe leefomgeving worden."

Verkoop

Recentelijk is de verkoop van de 26 koopwoningen van start gegaan. Momenteel zijn er nog enkele woningen beschikbaar. Inschrijven voor een woning is mogelijk via www.woneninoverbos.nl. Als alles volgens planning verloopt, streven wij ernaar om in het tweede kwartaal van 2024 te kunnen beginnen met de bouw van deze 53 woningen.