Zoeken
blok 11 r1.png

Park Voorn

44 woningen

Een zeldzame parel onder de nieuwbouwprojecten is toch wel Park Voorn in Utrecht. Dit project omvat 44 charmante parkwoningen onderverdeeld in hofwoningen, herenhuizen en twee-onder-één-kappers.

Een uniek project: Park Voorn

Een werkelijk uniek woonproject op een eeuwenoud landgoed. De parkachtige omgeving en de landelijke rust, Park Voorn wordt een woonplek die menig hart sneller doet kloppen. Midden in het groen, maar ook op slechts twintig minuten fietsen van het centrum van Utrecht. Landgoed Park Voorn bestaat uit 44 charmante woningen met karakter.

Bijzondere woningen

De woningen op Park Voorn zijn stuk voor stuk bijzonder. We hebben hofwoningen, parkwoningen en twee-onder-een-kapwoningen gerealiseerd. Opvallend zijn de fraai gepleisterde buitengevels van de hofwoningen en parkwoningen. Deze zorgen voor een mooi contrast met de woningen die in traditioneel roodbruin Hollands baksteen (Hilversums formaat) zijn opgetrokken. Uniek aan dit project is ook de verscheidenheid aan dakstijlen. Van puntdaken met dwarskappen tot zadeldaken en zogenaamde ‘gebroken’ daken.

Chique woonbuurt

Park Voorn heeft een chique uitstraling in een rustige woonbuurt. Dat geldt niet alleen voor het exterieur, ook aan het interieur is veel aandacht besteed. De woningen zijn duurzaam gebouwd met onder andere energiezuinige verwarmingsinstallaties. Ook de afwerking is van een hoog niveau. Bijzonder aan dit kleinschalige project is de grote verscheidenheid aan woonindelingen per type woning. Om de unieke locatie en de parkachtige omgeving te accentueren is gekozen voor een uitgebalanceerd kleurenpalet in natuurlijke tinten: wit, grijs, (rood)bruin en groen.

Realisatie

De bouw van Park Voorn is gestart in het tweede kwartaal van 2022. De woningen zijn in het vierde kwartaal van 2023 opgeleverd aan de nieuwe bewoners.