Zoeken
Reinaerde Utrecht

Reinaerde Zorg

33 zorgappartementen

In opdracht van Woningcorporatie Portaal hebben wij 33 studio's (30 kleine appartementen en 3 gemeenschappelijke ruimtes - woonkamer/keuken) gerealiseerd. Het project is in december 2022 opgeleverd aan Portaal.

Zorgappartementen t.b.v. Reinaerde Zorg

De 33 appartementen (30 kleine appartementen en 3 gemeenschappelijke ruimtes - woonkamer/keuken) in Utrecht zijn in december 2022 opgeleverd aan woningcorporatie Portaal. De appartementen worden verhuurd aan Reinaerde Zorg. Om deze reden zullen ze worden ingericht als zorgappartementen. Reinaerde biedt huisvesting aan mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking.

Uniek aan dit project is dat de appartementen zo zijn gebouwd dat ze, eventueel in de toekomst, weer omgebouwd kunnen worden naar reguliere sociale huurwoningen. Bij dit project is ook een bergingscomplex gerealiseerd. De gevel van het appartementencomplex bestaat voornamelijk uit metalen gevelbekleding, aangevuld met houten geveldelen. Hierdoor heeft een complex een eigentijds uiterlijk gekregen. 

Ook aan duurzaamheid is gedacht. Het dak van het appartementencomplex is voorzien van 200 PV-panelen. Daarnaast is het complex aangesloten op stadsverwarming.