Zoeken
opZoom Schuytgraaf 52 appartementen Arnhem

Schuytgraaf 52 appartementen

52 appartementen

In opdracht van Vivare hebben wij 52 nieuwbouwappartementen gerealiseerd aan de rand van de wijk Schuytgraaf in Arnhem. Alle appartementen vallen onder de sociale huurgrens.

Betaalbaar wonen

Het appartementengebouw, een ontwerp van opZoom architecten, bestaat uit 40 driekamerappartementen en 12 tweekamerappartementen. Het complex heeft vijf woonlagen. De woningen liggen dichtbij station Arnhem Zuid, in een driehoek tussen het spoor en het groen. Om geluidshinder van de trein te voorkomen, is er een geluidsscherm tussen het spoor en het complex geplaatst. De ‘driehoekslocatie’ tussen spoor en groen maakt het gebouw bijzonder. De punt van het complex aan de noordkant en het getrapte verloop van de daken, zorgen voor een aparte en speelse uitstraling.

Energiezuinig en klimaatbestendig

De woningen zijn energiezuinig gebouwd. Ze zijn bijna energieneutraal en hebben stadsverwarming. Ook zijn er klimaatadaptieve voorzieningen, zoals groene daken die het water kunnen vasthouden, een binnentuin met groen eromheen voor de ontwikkeling van biodiversiteit en een bovengronds afwateringsysteem dat ervoor zorgt dat hemelwater niet in het riool eindigt, maar wordt afgevoerd naar nabijgelegen water.