Zoeken

Uitvoerder Bart met pensioen

Na bijna 30 jaar gaat zijn wekker vandaag nog één keer om 5 uur. Onze uitvoerder Bart gaat genieten van zijn vroegpensioen.

uitvoerder op de bouw met helm

We blikken met onze uitvoerder Bart nog een keer terug op zijn loopbaan bij Veluwezoom Verkerk. Na bijna 30 jaar gaat hij genieten van zijn pensioen. 
 

Bart begon zijn carrière als metselaar/timmerman, werk dat hij met veel plezier deed. Door gezondheidsredenen moest hij echter iets anders gaan doen. "Toen ik de kans kreeg om mij te laten omscholen tot uitvoerder, heb ik die kans met beide handen aangegrepen." De opleiding was pittig, zeker in combinatie met het fysieke werk, maar hij heeft er geen seconde spijt van gehad.

Renovatie, transformatie en nieuwbouw 

In al die jaren heeft Bart aan veel mooie projecten gewerkt: renovatie, transformatie en nieuwbouw. De transformatieprojecten vindt hij het mooiste. Van iets ouds weer iets nieuws maken: een oud klooster renoveren en een ziekenhuis ombouwen tot een appartementencomplex. Maar ook de bouw van het Gazelle Experience Center herinnert Bart zich als een geweldig mooie klus. Het is een veelzijdig gebouw, met testbaan en alles in stijl aangelegd. 

Ondanks dat transformatieprojecten zijn voorkeur hebben, bepaalt de omgeving uiteindelijk grotendeels het werk. Bart heeft door heel Nederland gewerkt. “Het voordeel van centraal in het land wonen is dat alles goed te rijden is. Ik heb nooit in de kost gezeten en in die 30 jaar heb ik iedere dag mijn wekker om 5 uur gezet. Waar ik ook naar toe moest, ik red het altijd.”  Zijn laatste project is het nieuwbouwproject in Heteren. “Een nieuwbouwproject is altijd goed te overzien. Maar ook hierbij geldt dat de omgeving het belangrijkste is.” 
 

De jonge generatie staat klaar

Zijn werkzaamheden in Heteren bij de bouw van de 54 nieuwbouwwoningen van Julianaweide zitten er bijna op. Onze uitvoerder Nils staat klaar om het over te nemen. Volgens Bart is er in de loop der jaren veel veranderd. Zijn collega Bennie die eerder dit jaar met pensioen ging, vertelde al dat er veel veranderd is. Ook Bart ziet die veranderingen: "Vroeger was de bouw fysiek veel zwaarder werk. Het proces is nu veel minder arbeidsintensief, we werken steeds meer met prefab beton en natuurlijk is er veel meer gedigitaliseerd. Al geeft dat voor de jongere generatie geen problemen” verwacht hij. Bart heeft de afgelopen periode al veel van zijn kennis over kunnen dragen en stimuleert zijn collega’s vooral om op de  bouw rond te blijven lopen, want daar leer je het allermeeste van. 

Houd de rust en contact met elkaar

Voor Bart is het samenwerken op de bouwplaats het belangrijkste. "Vroeger hadden we veel eigen timmermannen en metselaars, tegenwoordig werken we meer met externe partijen samen. De afstemming met elkaar is ontzettend belangrijk." Bart heeft het altijd belangrijk gevonden om goed contact te hebben met mensen. "Respecteer elkaars werk en denk met elkaar mee. Zo kunnen we er samen een mooie bouw van maken." Ook het contact met omwonenden en bewoners vindt Bart belangrijk. "Zeker bij renovatie heb je te maken met bewoners. Duidelijke afspraken maken, helder communiceren en afspraken nakomen is cruciaal."

Mensen missen maar ook genieten

Het contact met mensen gaat Bart het meeste missen. De grapjes met collega's en het delen van de uitslagen van de voetbalwedstrijden tussen Ajax en Feyenoord. De komende tijd hoeft hij zich nog niet te vervelen. "Eerst maar eens genieten van de vakantie, van kinderen en kleinkinderen. Fietsen, wandelen, lekker eten en naar het terras." Bart kijkt uit naar zijn vrije tijd en het bouwproject rondom huis. "En misschien verveel ik me straks wel een keer op een winterse dag. Voorlopig is dat nog ver weg."

Bart, bedankt voor je enthousiasme, je inzet en je betrokkenheid. We wensen je alle goeds toe voor de toekomst en dat je samen met je familie van de tijd mag genieten!